Max Kort

Stagiair stedenbouwkundig ontwerper

Max Kort volgt de opleiding Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam. Waar architectuur aanvankelijk zijn aandacht trok, ontdekte Max al snel dat het grotere schaalniveau van stedenbouw hem veel meer aanspreekt. Hij ziet een gebouw als een individueel element, terwijl stedenbouw mensen samenbrengt. Dat intrigeert hem.

 

Zijn visie op de stad is er een van diversiteit en ruimte voor eigen initiatief van bewoners. Hij maakt zich zorgen over de verdwijning van plekken waar sociale functies – die heel belangrijk zijn voor de stad – gevestigd zijn en ziet het als een taak van stedenbouwers om ruimte te creëren voor deze functies. “Plekken voor cultuur en uitgaan worden vaak herontwikkeld tot woningbouw, bijvoorbeeld. Dat is goed, maar het is nog mooier als bestaande plekken ook terug kunnen komen als die goed functioneren”.

 

Zijn favoriete plekken in de stad zijn ruimtes met een organisch ontstaan programma, zoals ‘Het Stenen Hoofd’ en ‘De Sering’ in zijn woonplaats Amsterdam, twee plekken waar evenementen worden gehouden en waar mensen samenkomen om te eten. Spontaniteit en eigen initiatief van mensen hebben daar gezorgd voor levendige, dynamische plekken.

 

Met zijn sterke grafische vaardigheden levert hij een belangrijke bijdrage in projecten. Momenteel werkt Max aan verschillende projecten, zoals het ontwikkelkader Viaanse Molen in Alkmaar, waarvoor hij een vogelvluchtperspectief maakte. Hij leert veel van het meelopen in het ontwerpproces. “Door alle gesprekken die ik meekrijg leer ik veel over de manieren waarop je ruimtelijke vraagstukken kan benaderen. Er is niet één goed antwoord, maar een zoektocht naar hoe een plan goed uitpakt”. Welkom in het team, Max!

 

Stuur Max Kort een email via max@urhahn.com, connect via LinkedIN of bel 020 421 74 40.