Ruimte geven aan sport: hoe borgen we voor voldoende en kwalitatief goede sportruimte?

Urhahn onderzocht in het kader van het Sportakkoord welke maatregelen bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van sport- en beweegruimte. Download de flyer voor een overzicht van trends en oplossingen.

<
>

    De ruimtevraag voor sport groeit in Nederland. De bevolking groeit en er zijn steeds meer sportmomenten. Daarnaast hebben Rijk, sportorganisaties en gemeenten de ambitie dat in 2040 75% van de bevolking voldoende beweegt, waardoor de druk op de ruimte verder zal toenemen. In de context van een strijd om de ruimte voor onder andere woningbouw en natuur is het essentieel om voldoende ruimte voor sport te borgen. Want sport is van groot belang voor de fysieke en mentale gezondheid.

     

    In opdracht van NOC*NSF onderzochten we welke opgaven en kansen er liggen op het gebied van ruimte voor sport. We werkten samen met Mullier Instituut voor een kwantitatieve analyse. Op basis van gesprekken met gemeenten, sportbonden, een huisarts en het College van Rijksbouwmeester & Rijksadviseurs inventariseerden we welke welke opgaven en kansen er liggen op het gebied van ruimte voor sport. Welke trends zien we? Wat kunnen sportbonden, NOC*NSF, het Platform Ondernemende Sportaanbieders, de verenigingen en ondernemende sportaanbieders en lokale overheden doen om kwalitatief goede en voldoende sport- en beweegruimte te zorgen? En wat is er nodig vanuit het Rijk?

     

    Het product, een leporello (zigzag) gevouwen flyer, laat in woord en beeld zien wat de opgaven zijn waar we voor staan en welke oplossingen bijdragen aan meer en kwalitatief goede sport- en beweegruimte.

    Lees verder op de website van NOC*NSF

    Of download hier de flyer.